Genreschrijven

Sfeerverslag

Hoi allemaal! Tijdens de les Genreschrijven heb ik geoefend met schrijfopdrachten en ik heb een reportage-sfeerverslag gemaakt. Naar eigen mening vond ik hem best leuk dus ik dacht, laat ik het met jullie delen. Bij deze! Met als onderwerp, de pauze.

Er zit een student aan tafel bezig met schrijfwerk. Er wordt veel gebruik gemaakt van zijn notitieblok die naast hem ligt en je hoort het zachte getyp op de laptop. De student kijk schichtig op als er andere studenten de kantine binnenkomen. Niet om schoolopdrachten te maken, maar om pauze te houden. Mijn focus blijft op die ene student, die nu Apple-oortjes uit de knoop haalt om zich af te scheiden van de wereld. Hij buigt zich naar zijn tas en haalt er een flesje water uit. Spa rood. Zodra hij de dop eraf haalt komt er een flinke sis vanaf vanwege de bubbels die in het water verwerkt zijn. Het zal wel gekoeld water zijn, want aan de zijkant zit wat water dat langzaam naar beneden druipt. De student neemt een slok, slikt het door, draait het dopje op de fles en zet het waterflesje met een knal terug op de tafel. Hij kijkt naar zijn scherm en haalt zijn handen door zijn haar. Het is lunchtijd, maar voor deze jongen zal dat niet het geval zijn. Het lijkt er in ieder geval op dat de jongen niet weet wat hij moet doen. Hij zucht hoorbaar en propt alles in zijn tas en stampt woest weg. Langzaam sterft het stampvoetende geluid weg en valt in het niet door de lachende en luide groep jongeren die net waren komen aanlopen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.