Journalistiek schrijven, Schoolopdrachten

Countrymuziek underrated? -Column-

Countrymuziek underrated?

“Cowboy hoed. Country laarzen. Het lied ‘Take me Home’ van John Denver. Nashville!” Het meest standaard antwoord als je vraagt waar iemand aan denkt als diegene het woord country hoort. Wat een onzin. Countrymuziek is zó veel meer.

Countryzangers hoeven niet altijd een traditionele countrystem te hebben, of altijd een akoestische gitaar te bespelen. Er zijn namelijk genoeg countryzangers die bijvoorbeeld elektrische gitaren gebruiken, of country muziek mixen met pop.

Laatst had ik een gesprek in mijn klas over country. Wat ik net al benoemde, de eerste reacties waren de algemene dingen. Maar waar komt dat in hemelsnaam vandaan? Waarom heeft iedereen zo’n stereotiep beeld van country?

Ik draai er niet omheen. Natuurlijk zijn er wél countryzangers die nog zingen in de traditionele stijl. Maar dat is ook logisch. Het is inmiddels al zo lang bekend in de Amerikaanse geschiedenis. Dat gaat niet zomaar uit het systeem. Maar er zijn steeds meer artiesten die er een nieuwe draai aan geven, waardoor moderne countrymuziek is ontstaan. Dit genre wordt steeds populairder, in en buiten Amerika.

Zelf luister ik meer naar de moderne versie. En tóch denken mensen dat dat hetzelfde is als de originele stijl. Diep teleurstellend. Countrymuziek underrated en niet bekend genoeg bij anderen? Jazeker. Honderd procent.

10 thoughts on “Countrymuziek underrated? -Column-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.