Bijzonderheden, Blogberichten

IJsbeelden festival in de IJsselhallen, Zwolle

21 december 2018 was onze laatste schooldag van 2018. Super raar om te beseffen, dat ik na de kerstvakantie al een halfjaar op deze opleiding zit!

In de ochtend hadden we gewoon les. Bronvermelding en fotografie. Bij fotografie mochten we eerder weg, omdat om 12 uur de kerstlunch met onze klas zou beginnen. Verder was het plan om na de lunch naar het IJsbeelden festival in Zwolle te gaan. Na de gezellige lunch gingen we richting de IJsselhallen, waar het festival zich zou bevinden. En waar dit blogbericht verder dus ook over gaat 🙂

Eenmaal aangekomen, moesten we even buiten wachten. Gelukkig waren we allemaal lekker warm ingepakt! Na ongeveer tien minuutjes mochten we naar binnen. Om te komen in de hal waar de ijsbeelden stonden, moesten we even lopen. Onderweg naar de ijsbeelden mochten we onze tassen mochten we in een aparte kamer leggen. Gelukkig maar, anders moesten we steeds met onze tas rondlopen! En ik had ook geen idee of mijn laptop die in mijn rugtas zat, tegen -10° kon…

Omdat we niet met de hele klas tegelijk naar binnen mochten, gingen we in kleinere groepen naar binnen. Zodra ik met mijn groepje naar binnen mocht, voelde je een enorme kou je tegemoet komen. Maar al gauw dachten we niet meer aan de kou, want we waren te druk bezig met het roepen van “wauw!”en “jeetje, kijk dit!” En dat was ook logisch, want het was echt magisch om te zien. En je moet je eens beseffen, dat al deze beelden twee weken voor de opening van het festival zijn gemaakt, met wel 40 verschillende kunstenaars uit de landen over de hele wereld…

In totaal zijn er zo’n 25 verschillende verhalen te zien, waarvoor wel 275.000 kg ijs en 275.000 kg sneeuw is gebruikt. Het thema van dit jaar is “Wereldberoemde verhalen”.

Ik ben al één keer eerder bij dit festival geweest, maar dan met mijn familie. Ik kan me nog zo goed herinneren dat er een glijbaan was gemaakt, helemaal van ijs. Mijn broertje en ik waren daar zo vaak van af gegaan! Ik hoopte dus ook echt oprecht dat deze er dit jaar weer zou zijn. En raad eens.. Hij was er! Ik kon het dus niet laten om samen met Marije hiervan af te gaan. Herinneringen herleven dus!  Love it 🙂

Ik vond Robin Hood het gaafste werk. Van jongs af aan hou ik al van deze mythe, en ik heb hier ook allerlei films en series over gekeken. Ik vond het dan ook super gaaf dat hij hier, als ijsbeeld, in de IJsselhallen te zien was. De kleuren vond ik  ook heel mooi passend. Hieronder zie je een foto van het werk >>

Na het bekijken van alle beelden, ging ik samen met mijn groepje brainstormen over de opdracht die we hadden gekregen; na de vakantie moeten we een artikel schrijven over de geschiedenis van het IJsbeelden festival. We praatten hierover in de kamer waar we onze tassen hadden neergelegd. Hier kwamen we de stagiair tegen die deze dag voor ons had geregeld. Hij vroeg of we de organisator van dit festival wilden interviewen. Deze kans konden we niet laten liggen, en besloten hem zonder voorbereiding te interviewen. Dit omdat we natuurlijk vooraf onze opdracht niet wisten. Maar het pakte heel goed uit! We hebben leuke informatie gekregen, en je kan hier na de vakantie zeker nog een blog over verwachten!

Ik raad echt aan om dit festival eens te bezoeken! Het is te zien tot en met 3 maart 2019, met uitzondering van 1 januari.

 

2 thoughts on “IJsbeelden festival in de IJsselhallen, Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.