Bijzonderheden, Schoolopdrachten

Top 3 stageplaatsen bij de BPV-Markt

Op 10-12-2018 was er BPV-Markt. In andere woorden; de tweedejaars kwamen voor een dagje terug op onze opleiding om uitleg te geven over hun opleiding (wat ze ervan vonden en wat de vakinhoud was).

Uiteraard kwam hier een opdracht over. Van de 11 stageplekken die we hadden “bekeken”, moesten we een top 3 maken. Volgend:

1.Omroep Groningen

Bij Omroep Groningen ga je aan de slag bij de TV. Je maakt voornamelijk reportages binnen Groningen. Vaak mag je voor zo’n reportage op pad samen met een cameraman om een video montage te maken. Ik vind deze erg leuk omdat je de kans krijgt om creatief te zijn en vooral zelfstandig. Je mag ook mensen interviewen en presenteren. Wat ik wel jammer vond, was dat deze stageplek eigenlijk alleen HBO-studenten aanneemt. Maar ze geven wel iedereen een kans en je mag dan ook een meeloopdag doen. Daarna beslissen ze of ze je je aannemen als stagiair. Als ze je goed genoeg vinden krijg je dus wel een kans, en word er een uitzondering gemaakt.

2. Mediabureau Udinga

Bij Mediabureau Udinga ga je vooral aan de slag met reclame. Je maakt dan reclamefolders, artikelen, websites, etc. Je krijgt te maken met klanten en gaat met hun wensen aan de slag. Deze stage lijkt me leuk omdat je heel veel zelf mag ontwerpen en maken. Ook help je andere mensen om hun bedrijf groter te maken, wat me ook erg leuk lijkt

3. Travel Rumors

Bij Travel Rumors ga je aan de slag met blogposts. Je maakt dan blogposts over restaurants, vakanties, etc. Degene die deze stage doet, ging zelfs voor een aantal blogposts naar Griekenland. Deze stage lijkt me tof omdat je de hele dag door bezig bent met schrijven en informatie opzoeken. Ook krijg je de kans om naar verschillende opdrachten toe te gaan; oftewel reizen. Reizen vind ik ook echt heel gaaf, en om deze dingen dan allemaal te doen voor je werk lijkt me erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.