Bijzonderheden, Schoolopdrachten

Interview met minister van Defensie

Dit interview heb ik gehouden in Harderwijk, op de Veiligheidsdag. Locatie Kranenburg 2.0 zou geopend worden door de minister van Defensie. Ik mocht de hele dag meelopen met de minister, en hier mocht ik dan aantekeningen bij maken. Ook kreeg ik even de tijd om de minister te interviewen! Het was een super gave ervaring, en ik ben er trots op dat ik dit mocht doen. Lees hieronder het hele uitgewerkte interview.


Ank bijleveld; “Train as you fight, fight as you train”

 Minister van Defensie Ank Bijleveld reist van hot naar her om belangrijke gebeurtenissen bij te wonen. En vandaag, 8 november 2018, opent zij de nieuwe opleidingslocatie Kranenburg in Harderwijk. “In deze nieuwe leeromgeving is alles erop gericht om zo realistisch mogelijk te kunnen oefenen. Zowel fysiek als ook in een virtuele omgeving. Ook bij Defensie is dit enorm belangrijk. Daar hebben we de volgende slogan voor: ‘Train as you fight, fight as you train.” Een vraaggesprek met een enthousiaste minister.

Wat hoopt u vandaag allemaal te zien?

Nou, wat ik hoop om te zien is eigenlijk hoe de voorbereiding gaat, gericht op het echte werk na deze opleidingen. En wat ik zelf erg leuk vind, is dat bij deze voorbereidingen binnen de Veiligheidsacademie Noordwest Veluwe heel veel samen wordt gewerkt met wel 21 verschillende partners. Het is ook heel mooi dat dat ook kan natuurlijk. Ik hoop ook om te kunnen zien wat de studenten zelf studenten belangrijk vinden.

Er is natuurlijk heel veel modernisering. Ook met Augmented Reality en Virtual Reality. Wat vind u daar nou van?

Eerlijk gezegd heb ik dat hier op deze locatie nog niet met mijn eigen ogen gezien. Maar ik denk wel dat je ook op moderne manieren moet trainen en oefenen. De wereld veranderd heel snel, en de nieuwe generatie werkt heel anders dan bijvoorbeeld mijn generatie. Daarom is het van belang dat we dit goed samen doen.

Waarom zouden studenten moeten kiezen voor de opleidingen die te maken hebben met veiligheid of leger?

Omdat onze veiligheid niet vanzelfsprekend is, hebben we sowieso veel mensen nodig. We hebben ze nodig om te werken bij Defensie, politie, maar ook beveiliging. En het zijn allemaal zulke ontzettend mooie opleidingen, maar er is ook ontzettend leuk werk in. Bij de uiteindelijke banen moet je eigenlijk altijd alles samen doen. Dat heb ik net in mijn toespraak ook geprobeerd te zeggen. Wat je hier leert, doe je ook echt in de praktijk. Maar de studenten hier zijn allemaal behoorlijk gemotiveerd, dus ik heb er goede vertrouwen in dat ze vele nieuwe studenten zullen werven.

hier sta ik op de foto met de minister.

 

 

2 thoughts on “Interview met minister van Defensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.